Effectief trainen van medewerkers om de adoptie naar Microsoft 365 te realiseren

Geplaatst op 08-03-2023

Categorie: Zakelijk

Microsoft 365 is een krachtig softwarepakket dat organisaties helpt om efficiënter te werken en beter samen te werken. Maar om het maximale uit deze software te halen, is het essentieel dat medewerkers de nodige training krijgen. Het is echter niet altijd gemakkelijk om medewerkers te motiveren voor training, vooral als het gaat om droge en technische onderwerpen. In deze longread delen we enkele tips en trucs om de training van medewerkers op Microsoft 365 boeiend en interactief te maken en hoe u medewerkers kunt aanmoedigen om de geleerde vaardigheden toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden. Tijdens een maatwerk training gaan de trainers van HaHa Training aan de slag om de volgende punten in de details uit te voeren:

  1. Maak de training relevant en toepasbaar Een van de belangrijkste redenen waarom medewerkers vaak niet gemotiveerd zijn voor training, is omdat ze het idee hebben dat de informatie niet relevant is voor hun dagelijkse werkzaamheden. Daarom is het belangrijk om de training af te stemmen op de specifieke behoeften en functies van medewerkers. Laat bijvoorbeeld zien hoe ze Microsoft 365 kunnen gebruiken om hun werk gemakkelijker en efficiënter te maken.
  2. Gebruik interactieve en visuele leermiddelen Een saaie PowerPoint-presentatie kan medewerkers snel afschrikken. Gebruik daarom interactieve leermiddelen zoals video's, quizzen, gamification en andere visuele hulpmiddelen om de aandacht van medewerkers te trekken en te behouden. Door de training leuk en boeiend te maken, zullen medewerkers sneller geneigd zijn om de informatie te onthouden en toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden.
  3. Organiseer hands-on Microsoft 365 trainingen en praktische presentatiesessies Een andere manier om medewerkers te motiveren voor Microsoft 365-training is door hen hands-on workshops en praktische sessies aan te bieden. Laat medewerkers bijvoorbeeld oefenen met de verschillende apps en tools van Microsoft 365 en laat hen de vaardigheden toepassen in realistische scenario's. Zo leren ze niet alleen hoe ze de software moeten gebruiken, maar ook hoe ze het kunnen toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden.
  4. Maak het persoonlijk en informeel Het is belangrijk om de training persoonlijk en informeel te maken, zodat medewerkers zich op hun gemak voelen en zich vrij voelen om vragen te stellen. Organiseer bijvoorbeeld kleinschalige groepssessies waarin medewerkers kunnen samenwerken en van elkaar kunnen leren. Geef ook ruimte voor individuele vragen en feedback, zodat medewerkers zich gehoord voelen en zich gestimuleerd voelen om de geleerde vaardigheden toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden.
  5. Blijf het belang van de training benadrukken Tot slot is het belangrijk om het belang van de training te blijven benadrukken. Laat medewerkers zien hoe de training hen kan helpen om efficiënter te werken en beter samen te werken. Maak ook duidelijk hoe de training bijdraagt aan de dagelijkse werkzaamheden van de medewerkers.

Met deze tips en trucs kunt u medewerkers effectief trainen op Microsoft 365 en ervoor zorgen dat ze de geleerde vaardigheden kunnen toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit zal niet alleen de productiviteit en efficiëntie verbeteren, maar ook de tevredenheid van medewerkers verhogen en de adoptie van de software stimuleren.

HaHa Training – opleider met humor

Naast de bovenstaande tips, vinden wij het belangrijk dat een training ook een stukje dagelijkse humor bevat. Tenslotte blijft het beter hangen, als wij plezier hebben. Wilt u nu meer weten over een Microsoft 365 cursus op locatie of andere mogelijkheden. Neem dan contact op met Hans-Peter Hartog en vraag vrijblijvend informatie aan om een succesvolle adoptie van Microsoft 365 te realiseren.